Voorwaarden

Shenna Trip

Auteursrecht en portretrecht

Bij fotografie berust het auteursrecht in beginsel bij mij als fotograaf en het portretrecht bij jou als model.

Dit houdt in dat jij nooit (tenzij je schriftelijk / per email met mij iets anders hebt afgesproken) een foto mag verkopen of plaatsen in een (digitaal) magazine, commerciƫle website, fotowedstrijd, expositie en dergelijke. Ik mag dat wel.

Jij mag de foto’s op geen enkele manier bewerken of (laten) afdrukken. Speciale wensen voor foto’s kun je met mij overleggen en kunnen (al of niet tegen betaling) door mij worden uitgevoerd.

We mogen de foto’s beiden gebruiken voor portfolio, website of op sociale media. Uiteraard zal ik zonder jouw toestemming geen foto’s publiceren waarvan je logischerwijs schade zou kunnen ondervinden.

Wanneer ik je betaal voor een shoot is daarmee automatisch het portretrecht afgekocht. Ik heb dan alle rechten op gebruik van de foto’s Alleen wanneer anders is afgesproken behoud jij het portretrecht

Wanneer er sprake is van een shoot waarvoor ik word betaald kan daarbij afgesproken dat jij (tegen extra betaling) het auteursrecht krijgt. Dit is echter niet vanzelfsprekend. Jij krijgt dan de ruwe foto’s geleverd (in RAW-formaat). Als dit niet is afgesproken blijft het auteursrecht bij mij liggen, maar zal ik de foto’s uitsluitend gebruiken nadat jij dat goed hebt gekeurd.

Hieronder vind je een aantal documenten. De overeenkomsten kunnen worden aangepast.

Algemene voorwaarden

Privacyverklaring

Tarieven

Voorbeeldovereenkomst shoot

Voorbeeldovereenkomst TFP-shoot

Voorbeeldovereenkomst met betaald model