Fotoshoot

Kosten en voorwaarden

Fotoshoots kunnen op drie manieren worden afgesproken:

  1. Gratis (op TFP basis): model en fotograaf werken gratis. Eventuele kosten (studiohuur, reiskosten) worden niet vergoed (tenzij anders afgesproken). Na afloop van de shoot ontvang je binnen een maand minstens 5 bewerkte foto’s. Uit een grotere selectie mag je er ook nog 5 kiezen. Van deze foto’s krijg je digitale bestanden op klein en groot formaat voorzien van mijn logo. Deze foto’s mag je gebruiken op niet commerciële websites. Uiteraard kun je meer bewerkte foto’s of afdrukken bestellen.
  2. Tegen betaling: Je betaalt een vergoeding aan de fotograaf. Hierbij moet je denken aan €100 (inclusier btw) per 90 minuten. Dit is exclusief onkosten zoals studiohuur en reiskosten.
  3. Tegen vergoeding: Het model wordt betaald. Hiermee word ik als fotograaf eigenaar van de foto’s en ben ik niet verplicht deze foto’s aan jou beschikbaar te stellen. Uiteraard kun je foto’s digitaal of geprint bestellen.

Wat kun je verwachten?

Vooraf aan de fotoshoot overleggen we over locatie en wensen. We bespreken de (on)mogelijkheden zodat we allebei weten wat we kunnen verwachten. Indien mogelijk ben ik eerder op locatie om daar de omstandigheden te bekijken. Daarna krijg je een shoot van 1,5 uur (of zoveel langer of korter dan is afgesproken). Het is daarbij ook altijd leuk om tussendoor van kleding te wisselen (als dat tenminste gaat op de locatie).

In de meeste gevallen krijg je meer foto’s te zien dan door mij zijn bewerkt. De foto’s mag je in deze toestand niet downloaden of gebruiken! Van deze foto’s mag je er ook vijf uitzoeken die zonder meerkosten door mij worden bewerkt en verstuurd.

Indien er sprake is van een betaalde shoot krijg je van vijf van deze foto’s (naar jouw keuze) een afdruk (zonder logo) in het formaat 13 x 18 of 15 x 15 cm. 

Extra mogelijkheden

Uiteraard kun je altijd meer foto’s bestellen (zowel afdrukken, als meer bewerkte foto’s voor gebruik op internet). Prijzen hiervan vind je in de voorbeeldcontracten.

Studio

Ik heb zelf niet de beschikking over een studio, maar wel over voldoende apparatuur om elders (op locatie of bij jou thuis) een studio in te richten. Eventueel kan ik gebruik maken van fotostudio’s van bevriende fotografen. Eventuele kosten hiervan worden doorberekend.

Leeftijd

Modellen jonger dan 18 jaar worden uitsluitend gefotografeerd na (schriftelijke) toestemming van één van de ouders, en wanneer je een meerderjarig persoon meeneemt naar de fotoshoot.